Учням Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу розповіли про трудові права молоді

05 вересня 2019

Сьогодні, 5 вересня, головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області провела семінар для учнів Львівського вищого професійного училища технологій та сервісу щодо трудових прав молоді.

Так, інспектор розповіла про порядок  укладення трудових відносин, зокрема про права неповнолітніх у трудових правовідносинах.

Скорочена тривалість робочого часу встановлюється:

1) для працівників віком від 16 до 18 років – 36 годин на тиждень, для осіб віком від 15 до 16 років (учнів віком від 14 до 15 років, які працюють в період канікул) – 24 години на тиждень.

Тривалість робочого часу учнів, які працюють протягом навчального року у вільний від навчання час, не може перевищувати половини максимальної тривалості робочого часу, передбаченої в абзаці першому цього пункту для осіб відповідного віку.

Забороняється залучення до роботи в нічний час осіб, молодших вісімнадцяти років.

Також осіб, молодших вісімнадцяти років  забороняється залучати до надурочних робіт.  

Щорічна основна відпустка надається працівникам тривалістю не менш як 24 календарних дні за відпрацьований робочий рік, який відлічується з дня укладення трудового договору.  При цьому особам віком до вісімнадцяти років надається щорічна основна відпустка тривалістю 31 календарний день.