Управління Держпраці та органи місцевого самоврядування напрацювали механізми співпраці з метою легалізації зайнятості

09 листопада 2021

Для напрацювання дієвих механізмів співпраці у напрямку легалізації зайнятості Головним управлінням Держпраці у Львівській області проведено онлайн-нараду з органами місцевого самоврядування.

В межах заходу обговорено шляхи реалізації повноважень органів місцевого самоврядування в частині ініціювання проведення перевірок Держпраці. Також обговорено важливість проведення розяснювальної роботи з субєктами господарювання щодо необхідності дотримання вимог трудового законодавства. 

начальниця відділу контролю Управління з питань праці Наталія Климчук  наголосила учасникам заходу: “Держпраці –  не каральний орган, який націлений штрафувати роботодавців. Основною метою його діяльності є легалізація зайнятості та дотримання усіх інших норм трудового законодавства”. 

За результатами заходу сторони домовились оперативно обмінюватись інформацією та провести спільні інформаційні  заходи для роботодавців з питань правильного застосування законодавства про працю.

Субєктів господарювання, котрі не усуватимуть порушень за результатами превентивних заходів, відвідають повторно інспектори праці, але на цей раз  з метою проведення перевірки.