Відбулася перевірка на дочірньому підприємстві «ЮСЕНКО УКРАЇНА»: виявлено 22 порушення з охорони праці та промислової безпеки

25 березня 2019

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели планову перевірку у Дочірньому підприємстві зі 100 % іноземним капіталом «Юсенко Україна» корпорації «Юсенко Інтернешнл ІНК».

Контрольний захід відбувся  з 4  по 11 березня цього року. Основним напрямком діяльності підприємства є видобування нафти.

Інспектори встановили, що ДП «ЮСЕНКО УКРАЇНА» здійснює геологічне вивчення, зокрема дослідно-промислову розробку Монастирецької площі (Блажівське нафтове родовище) на підставі спеціального дозволу на користування надрами. Дослідно-промислова розробка Блажівського родовища ведеться згідно планів пробної (дослідної) експлуатації свердловин, які погоджені в ГУ Держпраці та  відповідно до технологічного документу “Уточнений проект дослідно-промислової розробки Блажівського нафтового родовища”, що  теж погоджений Держпраці. Експлуатаційний фонд на сьогодні складає 3 діючі свердловини. У бурінні знаходиться свердловина № 10-Блажів. Є договори оренди земельних ділянок під свердловини. Збір нафти, видобутої на родовищі, здійснюється на нафто – збірному пункті кожної свердловини.

Геологічне вивчення Бітлянської площі здійснюється на підставі спеціального дозволу на користування надрами. В наявності угода про умови користування надрами з програмою робіт. В адміністративному відношенні, Бітлянська площа знаходиться у Турківському районі Львівської області.

На підприємстві функціонує система управління виробництвом і охороною праці. Також створена і функціонує служба охорони праці, яка укомплектована згідно з штатним розписом. Є чинні дозволи на виконання робіт та експлуатацію обладнання, машин та механізмів підвищеної небезпеки.

Під час перевірки виявлено 22 порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки та гігієни праці.

До адміністративної відповідальності притягнено 3 посадові особи.        

За результатами перевірки керівнику ДП «ЮСЕНКО УКРАЇНА» вручено обов’язковий до виконання  припис  та запропоновано розробити заходи щодо усунення виявлених під час перевірки порушень вимог нормативно-правових актів з промислової безпеки і охорони праці та їх причин.

До слова, дочірнє підприємство зі 100 % іноземним капіталом «Юсенко Україна» корпорації «Юсенко Інтернешнл ІНК» створене  у 1998 році. Засновником ДП «ЮСЕНКО УКРАЇНА» є компанія «КАДОГАН БІТЛЯНСЬКЕ Б.В.», приватне товариство з обмеженою відповідальністю, зареєстроване за законодавством Нідерландів.На підприємстві працює 34 людини.