Відбулася перевірка ТзОВ «Алькоре»: виявлено 16 порушень з питань охорони праці

18 квітня 2018

ГУ Держпраці у Львівській області провело  перевірку  у Товаристві з обмеженою відповідальністю «Алькоре». Підприємство займається виготовленням картонних гільз. На ньому працює  37 осіб, які пройшли навчання та перевірку знань у встановленому порядку.  

Так, посадові особи підприємства пройшли навчання та перевірку знань  в навчальних закладах, а  працівники – в постійно діючій комісії підприємства.

Нормативно-правовими актами з питань промислової безпеки та охорони праці підприємство  забезпечене. Інструкції з охорони праці розроблені  Інструктажі працівників здійснюються згідно з вимогами нормативно-правових актів.                          

Огляди пристроїв блискавкозахисту, а також вимірювання опорів заземлення та ізоляції електричних провідників здійснюються згідно  вимог нормативно-правових актів. Інструкції з охорони праці та установчі документи з охорони праці розроблені. Інструктажі працівників здійснюються  щоквартально. Засобами індивідуального захисту, спецодягом та миючими речовинами працівники забезпечені відповідно до чинних норм. Праця неповнолітніх на підприємстві не використовується. Нещасних випадків на виробництві, пожеж та категорійних аварій на ТзОВ «Алькоре» не зареєстровано.                                                       

Аналізуючи газове господарство підприємства, інспектори встановили, що технічне обслуговування лінійних частини та їх елементів систем газопостачання природним газом виконується ПАТ «Львівгаз», а технічне обслуговування засобів захисту блокування і сигналізації котлів виконується ПП «Прикарпатресурси» на підставі договорів.                                                                                                                                                           

При цьому слід зазначити, що під час перевірки виявлено 16 порушень з питань охорони праці.  Серед цих порушень можна виокремити низку основних. Зокрема в кришках  підземних колодязів розташованих на віддалі до 50 м від осі підземного газопроводу відсутні отвори для перевірки на загазованість.

Також  особі, яка відповідальна  за справний стан та безпечну експлуатацію електрогосподарства підприємства не присвоєно групу 5 до і вище 1000 В. Окрім цього, підприємство не отримало Дозвіл на експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, а саме технологічне устаткування переробної промисловості, яке експлуатувалось на підставі декларації відповідності.                                                                                     

Разом з тим  ТзОВ «Алькоре» не складено   повідомлення   про результати  ідентифікації  об’єктів підвищеної небезпеки за формою ОПН-1 і не надіслано його відповідним територіальним органам   Держпраці після реконструкції об’єктів системи газопостачання.

Фото: джерело google.com.ua