Відбулися позмінні збори з питань охорони праці у ПАТ «Шахта «Надія»

14 січня 2019

Днями на ПАТ «Шахта «Надія» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

 У засіданні  взяли  участь   працівники шахти та головний державний інспектор відділу нагляду у вугільній промисловості ГУ Держпраці у Львівській області Олександр Арямін.

Він наголосив на  важливості якісного контролю рудникової атмосфери в гірничих виробках шахти та проведення оглядів електрообладнання, яке експлуатується на підприємстві.

Нагадав, що  електрообладнання в шахті, зокрема  кабелі  та  системи електропостачання,  в  процесі  експлуатації   мають гарантувати електробезпеку працівників шахти, а також вибухо і пожежобезпеку.

 Допускається експлуатувати електрообладнання тільки у разі справності засобів вибухозахисту, блокувань, заземлень, апаратів захисту, схем управління та при непошкоджених кабелях.

При цьому він  зазначив, що ізолювальні саморятівники завжди мають бути поруч з усіма підземними працівниками шахти на кожному робочому місці. Підземні працівники повинні вміти користуватись саморятівником, знати правила поведінки під час аварійних ситуацій, запасні виходи, місця розташування засобів протиаварійного захисту.

Водночас інспектор запропонував вжити заходів щодо покращення стану охорони праці на шахті. Передусім, це покращення якості проведення інструктажів під час видачі нарядів, посилення відомчого контролю, заборона експлуатації несправного гірничошахтного обладнання, приведення шляхів пересування працівників в гірничих виробках у безпечний стан.