Відбувся Львівський форум з охорони праці

15 травня 2019

У вівторок, 14 травня, у приміщенні Національного університету «Львівська політехніка» відбувся  II-й  Львівський форум з охорони праці.

Організаторами  Форуму є Головне управління Держпраці у Львівській області  та Національний університет «Львівська політехніка» за підтримки Львівської обласної державної адміністрації, ДП «Західний експертно-технічний центр», Об’єднання профспілок Львівщини, Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Львівській області, Львівського обласного об’єднання організацій роботодавців. 

Під час вступного слова Ольга Вільхова зазначила, що розроблена Концепція реформування системи управління охороною праці в Україні, яку в межах форуму обговорюватимуть вітчизняні експерти, а також закордонні колеги.

“Сьогодні українські фахівці та іноземні колеги ділитимуться власним досвідом. Сподіваюся, що в Україні також будуть впроваджені такі стандарти у сфері охорони праці, які діють у європейських країнах. Переконана, що нашим стратегічним спільним завданням є відстоювання трудових прав працівників Львівщини”,- резюмувала Ольга Вільхова.

За словами проректора з науково-педагогічної роботи Національного університету «Львівська політехніка» Романа Коржа, готуючи фахівців у сфері охорони праці Політехніка застосовує лише сучасні підходи. Також у цій сфері налагоджена активна співпраця з підприємствами.

В межах Форуму відбулася церемонія нагородження переможців І відбіркового туру Всеукраїнського конкурсу дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей 2019», а напередодні  у Львівській Політехніці розпочала роботу виставка дитячих малюнків.

Нагороди в цей день отримали також кращі працівники області у сфері охорони праці.

Під час панельної дискусії «Упровадження ризикоорієнтованого підходу у системі безпеки і гігієни праці. Перспективи та актуальні питання»  менеджер проекту ЄС-МОП Антоніу Сантуш розповів про основні характеристики і виклики системи управління ризиків у сфері БГП.

Окрім цього, в режимі відеоконференції представник Державної інспекції праці Литовської республіки у Європейському агентстві з безпеки та гігієни праці Нерита Шот презентувала новий довгостроковий проект Литовської інспекції праці “Звички безпечної праці з малих років” та  проект “Перевіримо знання безпечної праці”.

Про своєчасне виявлення та усунення ризиків на робочому місці задля збереження життя та здоров’я працівників розповіла начальник відділу з питань гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Держпраці Людмила Харчук.

При цьому для молоді організували квест «Безпечне і здорове майбутнє праці у наших руках», в межах якого студенти демонстрували знання з охорони праці.

Слід зазначити, що  усі відвідувачі  мали змогу отримати практичні рекомендації щодо проведення невідкладної долікарської допомоги.