Відбувся онлайн-тренінг для держслужбовців Головного управління щодо запобігання та протидії корупції

06 листопада 2020

На виконання окремого доручення т.в.о. Голови Державної служби України з питань праці Віталія Сажієнка було проведено антикорупційний тренінг для фахівців Головного управління Держпраці у Львівській області. Мета превентивного заходу – забезпечити роботу із запобігання та виявлення корупції і контроль за здійсненням антикорупційних заходів.

Відтак, під час онлайн-тренінгу головний спеціаліст з питань запобігання та виявлення корупції Віталій Підгурський розповів про корупційні ризики та корупційні злочини для держслужбовців. Також було роз’яснено про правопорушення, пов’язані з корупцією.

Окрім цього, особливу увагу приділено питанню конфлікту інтересів для інспекторів праці під час виконання ними службових обов’язків, обмеження щодо сумісництва та суміщення з іншими видами діяльності, обмеження використання службових повноважень чи свого становища. Обговорено яких обмежень слід дотримуватись після припинення діяльності, пов’язаної з виконанням функцій держави, та питання фінансового контролю.