Відбувся тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці на тему: «Безпечна організація проведення верхолазних робіт»

17 березня 2023
Відбувся тренінг з імітацією реальних дій на робочому місці на тему: «Безпечна організація проведення верхолазних робіт»
Посадові особи Управління інспекційної діяльності у Волинській області взяли участь у проведенні тренінгу з імітацією реальних дій під час виконання висотно-верхолазних робіт у СП ТОВ «Модерн-експо».
Захід складався із двох частин. Під час теоретичної працівники підприємства прослухали лекцію від викладачів ТОВ Учбово – курсового комбінату Анатолія Гриценка та посадовців Управління інспекційної діяльності у Волинській області щодо порядку організації обов’язкових заходів безпеки під час виконання робіт на висоті та верхолазних робіт.
Практична частина пройшла у формі перевірка та підвищення рівня технічної підтримки робітників підприємства, що виконують висотно-верхолазні роботи.
Працівники під наглядом посадовців Держпраці відпрацювали транспортування, позиціонування та інші маневри з використанням методів промислового альпінізму, також було проведено тренувальні заходи з евакуації постраждалого при виконанні робіт на висоті.
Інспектори Держпраці звернули увагу присутніх, що роботи на висоті, висотно-верхолазні роботи відносяться до робіт підвищеної небезпеки, які потребують обов’язкових заходів безпеки, наголосили на важливості дотримання вимог, методів та технології виконання верхолазних робіт задля збереження життя, здоров‘я і працездатності людей в процесі трудової діяльності.