Відкриття Проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці»

06 листопада 2017

У вівторок, 7 листопада 2017 р., Міністерство соціальної політики України, Державна служба України з питань праці та експерти Європейського Союзу (ЄС) і Міжнародної організації праці (МОП) відкриють спільний проект «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці». Доповідачі презентують цілі проекту, поінформують про стан реформування системи інспекції праці та заходи, що вживаються з метою наближення національного законодавства з безпеки та гігієни праці до законодавства ЄС і конвенцій МОП.

Запрошуємо представників ЗМІ

Що? Прес-конференція і відкриття проекту ЄС-МОП «Зміцнення адміністрації праці з метою покращення умов праці і подолання незадекларованої праці»

 

Де? Президент-готель (Конференц-хол, Госпітальна, 12, Київ, Україна)
Коли? 7 листопада, 2017 р., 09:30 – 11:10 (реєстрація з 09:00)
  

Учасники:

 

  • Віктор Іванкевич, державний секретар Міністерства соціальної політики України
  • Роман Чернега, голова Державної служби України з питань праці
  • Фредерік Ришенер, координатор співпраці з країнами Cхідного Партнерства, генеральний директорат Європейської Комісії з питань зайнятості, соціальних справ та інклюзивності
  • Маркус Пілгрім, директор групи технічної підтримки з питань гідної праці та Бюро МОП для країн Центральної та Східної Європи


Представники ЗМІ зможуть поставити запитання 
після вітальних слів та представлення цілей проекту і ключових сфер підтримки (орієнтовно з 11:00 до 11:10).

Мови заходу: англійська та українська (буде забезпечений синхронний переклад).

Акредитація для преси: Андрій Фіголь, figol@ilo.org або за телефоном +38 097 803 64 23

Довідкова інформація:

Проект сприяє реалізації Угоди про асоціацію Україна-ЄС, що набула чинності 1 вересня 2017 р., та її відповідних додатків, а також положень конвенцій МОП № 81 та № 129 про інспекцію праці, ратифікованих Україною у 2004 р.

В рамках Угоди про асоціацію надається підтримка в реалізації реформ, у тому числі політики зайнятості, ринку праці, соціального розвитку і захисту.

Конвенції МОП № 81 і 129 – стандарти, що визнані на міжнародному рівні та визначають повноваження і функції інспекцій праці. Вони відіграють ключову роль у забезпеченні повної, продуктивної та вільно обраної зайнятості, соціальної злагоди через соціальний діалог, забезпечення гідних умов праці за допомогою інструментів інспекції праці. Ці конвенції ратифіковані усіма державами-членами ЄС.

Передбачені заходи впроваджуються у співпраці з Міністерством соціальної політики і Державною службою з питань праці, аби досягти суттєвого покращення стану безпеки та гігієни праці, стандартів у сфері праці та додержання законодавства про працю.

Соціальні партнери, зважаючи на їх важливу роль, задіяні шляхом тристоронніх консультацій.