В. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксана Єзерська: «Війна – не привід для нелегальної праці»

07 липня 2022
«Виходь на світло!», «Україна працює!» та протидія торгівлі людьми – цим інформаційним кампаніям був присвячений виступ в. о. начальника ГУ Держпраці у Львівській області Оксани Єзерської на телевізійному каналі «Перший західний», який відбувся 6 липня.
Відповідаючи на питання ведучого, Оксана Іванівна роз’яснила особливості організації трудових відносин в умовах воєнного стану і як відбуватиметься відновлення заходів контролю Держпраці та їх межі. А також розповіла про зміни у трудовому законодавстві під час воєнного стану.
– У рамках кампанії боротьби з незадекларованою працею, з 1 липня наші інспектори праці вийшли з інформаційними візитами до роботодавців, – каже Оксана Єзерська. – Плануємо охопити майже всі галузі, щоб роз’яснити ризики незадекларованої праці і переваги оформлених трудових відносин, як для роботодавця, так і працівника. Ми, у першу чергу, наголошуємо на громадянській свідомості та необхідності підтримати у такий скрутний час країну. Оформити легально працівників, забезпечивши соціальний захист і їх, і наших воїнів. Адже війна – не привід для нелегальної праці, а, швидше, навпаки.
На завершення Оксана Єзерська повторила контакти, за якими працівники та працедавці можуть отримати необхідні відповіді із широкого спектру питань:

сервіс «Інтерактивний інспектор», портал www.pratsia.in.ua, сайт www.dsp.gov.ua та наша сторінка у Facebook