Впродовж 5 місяців фахівці Головного управління провели більше 800 превентивних заходів з питань безпеки праці

14 липня 2021

Одним із пріоритетних напрямків діяльності Головного управління Держпраці у Львівській області є превентивно-роз’яснювальна робота, направлена на попередження настання нещасних випадків та підвищення рівня безпеки праці.

На початку цього року при Головному управлінні Держпраці у Львівській області утворено постійно діючу робочу групу, члени якої визначили найбільш ризиконебезпечні галузі виробництва в області та напрацювали план спільних заходів щодо запобігання виробничому травматизму.

На його виконання, серед іншого, представники Головного управління впродовж 5 місяців провели 823 превентивні заходи на підприємствах області. Найбільше семінарів, нарад, тренінгів та інших інформаційних-роз’яснювальних заходів було проведено на підприємствах агропромислового комплексу (182), у закладах соціально культурної сфери (304) та підприємствах, що відносяться до будівельної галузі (124).

Під час зустрічей державні інспектори розповідають роботодавцям та працівникам вимоги законодавства з питань охорони праці та промислової безпеки, дають практичні рекомендації щодо покращення безпеки праці на робочих місцях. Окрім цього, аналізують обставини та причини нещасних випадків, що трапились у відповідних галузях, та спільно з представниками підприємств напрацьовують пропозиції щодо недопущення подібних випадків на цих підприємствах.

До слова, порівнюючи з аналогічним періодом минулого року на Львівщині спостерігається незначне зниження виробничого травматизму та смертельних нещасних випадків на виробництві.