Аграріїв Червоноградщини застерегли від спроб приховування трудових відносин

14 липня 2021

13 липня у Червоноградській районній державній адміністрації відбулась нарада-семінар з питань земельного законодавства та проведення жнивної кампанії 2021 року.

Захід відбувся під головуванням очільника Червоноградської райдержадміністрації Андрія Дяченко за участі представників Львівської облдержадміністрації, Головного управління Держпраці у Львівській області, Міськрайонного управління держгеокадастру у районі та міста Червоноград, територіальних громад району, керівників сільськогосподарських підприємств та фермерських господарств.

В межах заходу обговорено низку питань щодо пріоритетних напрямків розвитку агропромислового комплексу, фінансову підтримку підприємств цієї галузі тощо.

Також під час зустрічі йшлося про ефективні способи дотримання законодавства про працю та оформлення трудових відносин.

Представниця Головного управління Держпраці у Львівській області Наталія Климчук розповіла як правильно оформляти трудові відносини з працівниками, правові аспекти застосування строкових трудових договорів та цивільно-правових угод. Вона застерегла присутніх від спроб приховування та маскування трудових відносин, відзначивши що скорочення витрат за рахунок незадекларованих працівників – це короткострокова стратегія без перспектив, за яку роботодавцям загрожує  адміністративна відповідальність та  значні фінансові санкції.