Завдяки роботі Держпраці та ДПС зросла кількість укладених трудових договорів

14 липня 2021

З початку липня Держпраці у взаємодії з ДПС проводить інспекційні заходи у роботодавців, які раніше не дослухалися до інспекторів праці в ході інформаційної кампанії і не оформили трудові відносини із найманими працівниками.

Про початок інспекційного етапу роботи повідомлялося у засобах масової інформації в усіх регіонах у період з 25 по 30 червня, що позитивно вплинуло на кількість працівників, прийнятих на роботу в цей період. Так, лише за один день 30 червня надійшли повідомлення про прийняття на роботу понад 63 тисяч працівників.

Для порівняння, середньоденна кількість працівників, яких приймали на роботу в червні, становила 11,6 тисяч на день. А в період з 30 червня по 6 липня така кількість працівників становила в середньому близько 22,6 тисяч.
Зокрема, збільшення кількості працевлаштованих спостерігається у сферах транспорту (на 7,3%), торгівлі (на 14,1%), будівництва (на 16,4%), проте найбільшу динаміку працевлаштування показали сфери організації харчування (на 78,6%) та тимчасового розміщування (на 131,2%).

У розрізі областей з початку інспекційної кампанії найвища динаміка працевлаштування спостерігається у Луганській (87,2 %), Миколаївській (79,8%), Чернівецькій (75,9%), Київській та Житомирській (48%) областях.

Дякуємо роботодавцям, які укладають трудові договори з працівниками, адже тільки задекларована праця вбереже від штрафу та допоможе розвивати бізнес.

Дізнайтеся більше про незадекларовану працю за посиланням