Впродовж 9 місяців фахівці Головного управління провели 1000 превентивних заходів з питань дотримання законодавства з охорони праці

29 жовтня 2018

З метою попередження виробничого травматизму, зменшення випадків професійного захворювання та дотримання вимог безпеки праці фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області щоденно проводять інформаційно – роз’яснювальну  роботу.

Роз’яснювальні заходи відбуваються на базі суб’єктів господарювання, під час спільних нарад та семінарів, під час виїзних комісій.

Впродовж 9 місяців цього року 95 превентивних заходів провели посадові особи відділу нагляду у вугільній промисловості, 113 –  відділу нагляду у гірничодобувній промисловості та 795 –  фахівці Управління нагляду на виробництві та на об’єктах підвищеної небезпеки.

Під час цих заходів фахівці роз’яснювали роботодавцям і працівникам вимоги безпеки, яких слід дотримуватись під час підготовки до весняно-польових робіт та в осінньо-зимовий період, під час проведення лісосічних робіт, на будівельних майданчиках, при експлуатації вантажопідіймальних кранів, технологічного та енергетичного обладнання тощо.  Низку превентивних заходів було проведено з метою профілактики дорожньо-транспортних пригод, щодо проблематики безпечного газокористування (зокрема у побуті), безпечного користування балонами зрідженого газу та газовикористовуючого обладнання у закладах масового скупчення людей.

Окрім цього значну частину інформаційних заходів  було проведено для молоді. Під час зустрічей із учнями та студентами області фахівці розповідали про важливість охорони праці, права молодих працівників та вимоги щодо їх безпеки на виробництві.

Слід також зазначити, що з метою консультування мешканців Львівщини з питань охорони праці Головним управлінням на базі районних державних адміністрацій області створено 23 інформаційно-консультативні пункти. Також консультації з питань, що належать до компетенції Головного управління можна отримати у Громадській приймальні Управління або зателефонувавши на телефон оперативного реагування за номером  (032)235-48-42.