На Львівщині триває інформаційна кампанія щодо безпечного газокористування

26 жовтня 2018

У четвер, 25 жовтня, з метою підготовки закладів освіти до роботи в осінньо-зимовий період у приміщенні Дрогобицького районного дому відбувся семінар для освітян Дрогобичини щодо дотримання законодавства з охорони праці та безпечного газокористування. У семінарі взяли участь директори шкіл та дошкільних закладів, коледжів, ліцеїв, училищ та відповідальні особи за газове господарство установ освіти міст: Дрогобича, Трускавця, Борислава та Дрогобицького району. Організували семінар Головне управління Дежпраці у Львівській області спільно зі службами охорони праці Дрогобицької РДА та міста Дрогобича.

Під час захолу учасники розглянули низку питань щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці. Фахівці Головного управління Лариса Бринь та Дмитро Петегирич довели слухачам основні вимоги Правил безпеки при експлуатації об’єктів та газовикористовуючого обладнання. Також наведено основні причини аварій та травматизму, пов’язаного з використанням газу.

Присутнім надали консультації та роз’яснення вимог законодавства щодо отримання дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Представник ДП «Західний експертно-технічний центр» Ігор Ярушак розповів основні аспекти організації професійного навчання кадрів на виробництві та проведення експертизи машин, механізмі та устаткування підвищеної небезпеки.

До слова, такі семінари вже відбулися з освітянами Буського та Мостиського районів, а також та заплановано провести у Стрийському, Пустомитівському та Радехівському районах області.