Впродовж 9 місяців Головним управлінням видано 396 Дозволів

05 жовтня 2020

Впродовж 9 місяців Головним управлінням Держпраці у Львівській області видано 396 дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів устатковання підвищеної небезпеки.

Зокрема, видано 157 дозволів на роботи підвищеної небезпеки; 239 – на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Разом з тим, відмовлено у видачі 128 дозволів.  

З них, на 70 листів відмови скеровано у зв’язку з неподанням роботодавцем необхідних документів або  їх оформлення з порушенням встановлених вимог. У 58 випадках  – у зв’язку із набранням чинності 12.03.2020 р змін до постанови КМУ № 1107 «Порядок видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки».

Окрім цього, впродовж цього періоду Головним управлінням анульовано 4 дозволи за заявами  суб’єктів господарювання. 

Нагадаємо, що відповідно до вимог Законів України «Про охорону праці» та «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» роботодавці, які виконують роботи підвищеної небезпеки та (або) експлуатують машини, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки зобов’язані отримати відповідні Дозволи.

Переліки зазначених робіт та устатковання підвищеної небезпеки, зазначені у додатках 2 та 3 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, який затверджений Постановою КМУ від 26.10.2011 р. № 1107.