Цьогоріч на Львівщині на 33 % більше зареєстровано Декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці

08 жовтня 2020

Впродовж трьох кварталів 2020 року Головним управлінням Держпраці у Львівській області зареєстровано 876 декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Це на 33 % більше ніж за  аналогічного періоду  попереднього року. Таке збільшення відбулось у зв’язку із  змінами у законодавстві, які набрали чинності 12 березня 2020 року в частині збільшення переліку видів робіт та обладнання підвищеної небезпеки, експлуатація (застосовання) котрих допускається на підставі декларації.

Із загальної кількості поданих декларацій, 441 – на виконання робіт, 288 – на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, 147 – на виконання робіт і на експлуатацію машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Через Єдиний державний портал адміністративних послуг суб’єктами господарювання зареєстровано 106 декларацій.

Нагадаємо, декларація відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці подається за формою згідно з додатком 8 Порядку видачі дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та на експлуатацію (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26.10.2011 № 1107. Звертаємо увагу, роботодавець, виробник або постачальник зобов’язаний подати декларацію до територіального органу Держпраці не пізніше ніж за п’ять робочих днів до початку виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатації (застосування) машин, механізмів, устатковання підвищеної небезпеки.

Подати декларацію можна у паперовому вигляді у двох примірниках через центри надання адміністративних послуг за місцем реєстрації суб’єкта господарювання або в електронному вигляді через Єдиний державний портал адміністративних послуг (https://my.gov.ua).  

Наголошуємо: надання суб’єктом господарювання дозвільному органу або державному адміністратору недостовірної інформації щодо відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства тягне за собою накладення штрафу від сорока до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.