Впродовж тижня Головним управлінням розпочато спецрозслідування 4 нещасних випадків

13 листопада 2019

Впродовж тижня резонансних групових нещасних випадків на виробництві, під час яких загинуло двоє і більше осіб, станом на 13.11.2019 року на Львівщині не зафіксовано.

Разом з тим, впродовж тижня у Головному управлінні Держпраці у Львівській області призначено 4 спеціальні розслідування нещасних випадків, які трапились:

  • 06.11.2019 р. нещасний випадок трапився з трактористом ЛМКП «Львівводоканал» 1966 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства,  06 листопада  по вказівці старшого механіка автотранспортної колони слюсар з ремонту автомобілів виконував ремонт трактора МТЗ-80 д.н. 15-77 ЛР. Проводити ремонт йому допомагав тракторист, який був закріплений за цим трактором. Після обіду, близько 14 год. 00 хв, тракторист підійшов до трактора і сів на колесо. В цей час повз нього проходив водій АТК і помітив, що цьому працівнику стало погано. Колеги викликали швидку допомогу та почали надавати першу долікарську допомогу. Лікарі швидкої медичної допомоги, які прибули на місце події близько 14 год 55хв,  після проведення реанімаційних  заходів, констатували смерть працівника – водія трактора. На думку медиків, у нього «відірвався тромб».
  • 06.11.2019 р. нещасний випадок трапився з прохідником   ВП «Шахта «Відродження» ДП  «Львіввугілля» 1974 року народження.  Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, 06.11.2019 року в другу зміну прохідник під час затягування рами аркового кріплення обрушеними породами був травмований по лівій нозі. Характер травми: відкритий поперечний перелом н/т лівої гомілки зі зміщенням. Травма відноситься до важких.
  • 10.11.2019 р  нещасний випадок трапився з кур’єром ТзОВ «Галич Груп», 2001 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, приблизно о 18 год. під час доставки піци скутером,  кур’єр був збитий невідомим автомобілем, який з місця пригоди зник. Потерпілий був доставлений у лікарню швидкої медичної допомоги,  де о 20 год від отриманих травм помер.
  • 10.11.2019 р  нещасний випадок трапився з сторожем Львівського відокремленого підрозділу Державної установи «Лабораторний центр на залізничному транспорті МОЗ України» 1955 року народження. Як йдеться у повідомленні, що надійшло з підприємства, о 8.00 годині з метою перезмінки на заміну вийшла інший сторож.  В приміщеннях було увімкнуте світло, однак двері ніхто не відчиняв. Працівниця зателефонувала  до завгоспа і повідомила, що не може потрапити у приміщення. Завгосп викликала поліцію та швидку медичну допомогу. Працівники поліції через вікно потрапили у приміщення і відкрили вхідні двері. Сторож, який був до цього на зміні, лежав у холі (вестибюлі) без ознак життя. Лікарі, які прибули на місце події констатували смерть працівника. На думку медиків, ймовірна причина смерті – природня.