«Виходь на світло!» – інформаційна кампанія для роботодавців, працівників сфери діяльності надання послуг у м.Самбір

01 вересня 2022
? «Виходь на світло!» – інформаційна кампанія для роботодавців, працівників сфери діяльності надання послуг у м.Самбір
✅ Інспектором Головного управління Держпраці у Львівській області спільно із представниками Самбірської міської ради проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу серед суб’єктів господарської діяльності за сприянням проєкту ЄС-МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні».
? Під час інформаційних візитів суб’єктам господарювання роз’яснено про важливість декларування трудових відносини з найманим персоналом та наголошено, що тільки офіційне працевлаштування гарантує працівникам гідні умови праці, захист трудових прав та соціальних гарантій, тощо.
❗️ Також підприємців поінформовано про те, чого їм слід очікувати у зв’язку із відміною мораторію на інспекторські перевірки Держпраці, акцентуючи увагу та тому, що сумлінним роботодавцям не варто остерігатися візитів інспекторів праці.
✅ Ознайомлено додатково і з факторами, що призводять до зростання рівня неформальної економіки та незадекларованої праці, ризиками наслідків.
? Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці тощо – на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у Facebook