З нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони праці у Дрогобицькій міській раді відбувся семінар для промислових підприємств

02 травня 2019

Днями в межах відзначення Всесвітнього дня охорони праці у приміщенні Дрогобицької міської ради відбувся семінар для представників промислових та комунальних підприємств міст Дрогобича та Стебника щодо стану дотримання законодавства з охорони праці, гігієни праці та безпечного газокористування у побуті.

Організаторами проведення заходу були Дрогобицька міська рада  спільно з представниками ГУ Держпраці у Львівській області, Дрогобицького відділення ДП «Західний експертно-технічний центр» та Фонду соціального страхування України у Львівській області.

Під час заходу учасники розглянули низку питань щодо дотримання вимог законодавства з охорони праці.

Начальник відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки Головного управління Держпраці у Львівській області Ігор Проць проаналізував стан травматизму на підприємствах Львівщини та стан аварійності при використанні газу в побуті.

Він звернув увагу на те, що основним показником роботи органів нагляду за охороною праці та служб охорони праці суб’єктів господарювання є низький рівень травматизму.

Головний державний інпектор відділу нагляду на виробництві і на об’єктах підвищеної небезпеки ГУ Держпраці у Львівській області Дмитро Петегирич окреслив вимоги Правил безпеки при експлуатації систем газопостачання, газовикористовуючого обладнання, димових та вентиляційних каналів та розповів про основні причини аварій при використанні газу в побуті.

Головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці ГУ Держпраці у Львівській області Святослав Гелетій ознайомив присутніх з порядком проведення медичних оглядів працівників певних категорій, зайнятих на важких роботах, роботах зі шкідливими чи небезпечними умовами праці або таких де є потреба у професійному доборі, щорічному  обов’язковому медичному огляді осіб до 21 року.

Керівник Дрогобицького відділення ДП «Західний експертно-технічний центр» Ігор Ярушак нагадав присутнім основні вимоги щодо організації професійного навчання кадрів на виробництві та проведення експертизи машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.

Разом з тим присутні  отримали консультації та роз’яснення вимог законодавства щодо дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки.