З працівниками шахти «Надія» проведено технічні консультації на робочих місцях

14 вересня 2021

Посадові особи відділу нагляду у вугільній промисловості провели технічні консультації на робочих місцях для працівників ПрАТ «Шахта «Надія».

Обговоривши наявні ризики, фахівці надали рекомендації щодо організації безпечного проведення вибухових та гірничих робіт, експлуатації локомотивів і обладнання підземних гаражів та зарядних камер. Також обговорено заходи, яких слід вжити з метою запобігання нещасним випадкам.

Превентивними заходами охоплено третину працівників підприємства.
Окрім цього, фахівець Головного управління Держпраці у Львівській області провів бліц-опитування працівників на знання Плану ліквідації аварій згідно їх робочих місць та плану дій і поведінки у випадку виникнення аварійних та непередбачуваних ситуацій. Перевірено ткож знання основних вимог безпеки при виконанні робіт згідно виданих нарядів.

Слід відзначити, 80 % працівників показали задовільні знання. З іншими працівниками було проведено додаткові інструктажі на робочих місцях.

До слова, роз’яснювальні заходи з працівниками підприємства проведено в межах проведення повторної перевірки. Контрольним заходом було встановлено, що на підприємстві не усунули порушення вимог безпеки, в тому числі таких, що можуть нести загрозу життю та здоров’ю працівників.
До слова, за результатами позапланової перевірки директора та головного інженер притягнуто до адміністративної відповідальності та скеровано до суду позов про заборону ведення небезпечних робіт та експлуатації механізмів.