За неоформленого працівника, який виконував роботи підвищеної небезпеки, підприємству доведеться сплатити 111690 грн. штрафу

20 червня 2018

ГУ Держпраці у Львівській області застосувало штрафну санкцію щодо будівельного підприємства за неоформленого належним чином  працівника,  який виконував роботи підвищеної небезпеки.

Раніше фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування  на підприємстві, що займається будівництвом. Під час інспекційного відвідування  виявлено порушення частини першої, третьої ст. 24 КЗпП України. Встановлено, що трудові відносини не були оформлені належним чином. Зокрема працівник   виконував  роботи підвищеної небезпеки  на підставі  цивільно-правового договору, хоча правовідносини мали характер трудових.

Відтак  підприємство оштрафовано на сто одинадцять тисяч шістсот дев’яносто гривень.                                                                                    

Слід наголосити, що для виконання робіт підвищеної небезпеки потрібно отримати відповідний дозвіл.  При цьому залучення суб’єктами господарювання для виконання робіт підвищеної небезпеки, на підставі цивільно-правових договорів фізичних осіб, які не є суб’єктами одержання відповідного дозволу, відносяться до порушень вимог законодавства не тільки з питань праці, а й  з охорони праці та промислової безпеки.