За тиждень на Львівщині легалізовано понад 1000 працівників

11 жовтня 2018

За період з 01.10.2018-05.10.2018 до Головного управління ДФС у Львівській області 641 суб’єкт господарювання подав повідомлення про прийняття 1 356 найманих працівників на роботу, при цьому дані суб’єкти господарювання протягом 9-ти місяців 2018 року не звітували про використання найманої праці.

Про це повідомила  прес-служба ГУ ДФС у Львівській області.

Нагадаємо, що 5 вересня Уряд ухвалив розпорядження «Про заходи, спрямовані на детінізацію відносин у сфері зайнятості населення». Цим рішенням  передбачено проведення комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Відтак впродовж двох тижнів  вересня  в області проводилась  спільна інформаційна кампанія. Роботодавцям роз’яснювали вимоги законодавства про працю, закликали належно оформити трудові відносини та попереджували про відповідальність. За цей період проведено 24 семінари для роботодавців та працівників, а також 8 лекцій для студентів. Фахівці ГУ Держпраці  взяли участь у 31 комісії з питань легалізації заробітної плати та зайнятості населення при РДА. З метою інформування та роз’яснення вимог законодавства відвідано понад 400 суб’єктів господарювання.