За участі фахівці Держпраці на шахтах «Межирічанська» та «Червоноградська» відбулися чергові зустрічі на тему охорони праці

13 серпня 2018

9 серпня 2018 року у відокремленому підрозділі «Шахта «Межирічанська» ДП «Львіввугілля» за участю головного державного гірничотехнічного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої проведено позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці. Фахівець закликала шахтарів неухильно дотримуватися своїх професійних інструкцій з охорони праці та Правил безпеки у вугільних шахтах. Інспектор відзначила, що значна частина всіх виробничих травм стається через порушення інструкцій з охорони праці та власну необережність. Під час зустрічі  інспектор провела бліц-опитування шахтарів на знання плану ліквідації аварій щодо кожного робочого місця, а також щодо сигналів аварійного оповіщення, правил поведінки під час аварії, запасних виходів, місць розташування засобів протиаварійного захисту і самопорятунку та вміння ними користуватися.   

В свою чергу заступник начальника відділу нагляду у вугільній промисловості управління гірничого нагляду  Василь Марцинюк взяв участь у засіданні постійно діючої комісії з охорони праці на ВП «Шахта «Червоноградська». Під засідання державний службовець ознайомив присутніх з результатами позапланової перевірки дільниці шахтного транспорту та проаналізував виявлені порушення. Як відмітив фахівець, порушення були допущені у зв’язку з відсутністю належного контролю зі сторони механічної служби дільниці шахтного транспорту за обслуговуванням електровозів та обладнання підземної гараж-зарядної.

«Відношення підлеглих працівників до виконання ними своїх обов’язків, починається безпосередньо з правильної видачі наряду на виконання робіт, своєчасного проведення інструктажу з безпечних методів виконання робіт, а також здійснення періодичного контролю за виконанням виданого наряду», – зауважив Василь Марцинюк.        

Під час цих заходів фахівці Держпраці також розповіла про стан виробничого травматизму на шахтах ДП «Львіввугілля» у січні – липні 2018 року, проаналізувала їх причини та запропонували прийняти міри щодо попередження нещасних випадків в подальшому.