Безпечна праця та зниження тіньової зайнятості – пріоритетні напрямки роботи Головного управління

04 січня 2021

Сьогодні, 4 січня, відбулась перша у цьому році апаратна наради у онлайн-режимі, під час якої обговорено пріоритетні напрямки роботи Головного управління на 2021 рік. Із посадовими особами управління обговорено першочергові завдання та шляхи їх реалізації.
Зокрема йшлося про необхідність проведення аналізу стану організації безпеки праці на підприємствах області з метою визначення найбільш ризиконебезпечних галузей виробництва. Начальник Головного управління Ольга Вільхова зобов’язала розробити «Профіль безпеки праці», відповідно до якого сформують план превентивної роботи, направленої на підвищення рівня безпеки праці, запобігання виробничого травматизму та зниження його рівня в області на 2021 рік.
Особливу увагу зосереджено на плануванні роботи щодо зниження незадекларованої праці в області. Відповідальних посадових осіб зобов’язано провести аналіз кількості застрахованих осіб, стану незадекларованої праці в регіоні, їх динаміку та загальні тенденції з метою визначення найбільш ризикових сфер господарювання та категорій роботодавців. На підставі отриманої інформації буде розроблено паспорт неформальної зайнятості регіону та складено план спільних заходів на прийдешній рік щодо зниження на Львівщині кількості неоформлених працівників.
«Гідна, а отже безпечна та легальна праця – залишаються основними завданнями у нашій повсякденній роботі», – наголосила Ольга Вільхова та закликала усіх працювати ще наполегливіше та ефективніше.