Завдяки позову ГУ Держпраці у Львівській області заборонено експлуатацію обладнання та виконання робіт, які були небезпечними для працівників

20 лютого 2018

ГУ Держпраці у Львівській області було проведено планову перевірку у КП «Сокальжитлокомунсервіс» щодо дотримання вимог законодавчих і нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки.

В результаті проведеної перевірки інспектори виявили факти порушення вимог чинних нормативно – правових актів з охорони праці,  що створюють загрозу життю та здоров’ю працівників цього підприємства, однак не були усунені під час проведення перевірки.

Відтак ГУ Держпраці у Львівській області звернулося до суду з позовом застосувати заходи реагування у сфері державного нагляду до КП «Сокальжитлокомунсервіс» з проханням  заборонити експлуатацію небезпечного обладнання та виконання робіт.

Львівський окружний адміністративний суд, розглянувши справу, заборонив підприємству експлуатацію пилорами інв.№310482, рейсмусного верстата інв. № 0087, деревообробного верстата інв. № 0083, шліфувального та свердлильного верстатів в столярному цеху виробничої бази, зварювального обладнання і естакади, які розміщені за адресою м. Сокаль, вул.Тартаківська, 90. Також судом заборонено виконання робіт із обстеження, ремонту та чищення димарів і повітропроводів КП «Сокальжитлокомунсервіс».  

Відновити роботу переліченого обладнання та виконання робіт  «Сокальжитлокомунсервіс» зможе лише після усунення усіх порушень.

 

Фото: джерело google.com.ua