На шахті «Відродження» відбулися позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці

22 жовтня 2018

Днями у відокремленому підрозділі «Шахта «Відродження» ДП «Львіввугілля» за участі головного державного інспектора відділу нагляду у вугільній промисловості Наталії Злої проведено позмінні збори трудового колективу з питань охорони праці.

Під час зборів Наталія Зла розповіла присутнім шахтарям про стан виконання заходів з дотримання пожежної безпеки на підприємстві. Йшлося також про забезпечення засобами пожежогасіння відповідно до проекту протипожежного  захисту, укомплектування протипожежних щитів, забезпечення  дільниць вогнегасниками та іншим протипожежним інвентарем.

При цьому  фахівець ГУ Держпраці  наголосила на необхідності безумовного виконання всіх заходів пожежної безпеки згідно вимог чинного законодавства,  зазначила, що у підземних  виробках   і   надшахтних   спорудах   мають використовуватися  технологічні процеси,  матеріали та обладнання, що забезпечують пожежобезпеку.

 Вогневі роботи  в  підземних  виробках  і надшахтних спорудах мають виконуватися тільки  за  наявності  дозволу  територіального органу Держпраці відповідно до постанови КМУ від
26.10.2011  N  1107, а також за умови дотримання заходів  безпеки відповідно до нормативно-правових актів з питань пожежної безпеки та вимог чинного законодавства.

У    діючих    гірничих    виробках    відповідно    до нормативно-правових  актів  з  питань  пожежної  безпеки  має бути прокладений  пожежно-зрошувальний  трубопровід, що забезпечує  необхідні  витрату  і  тиск  води для гасіння пожежі в будь-якому місці гірничих виробок шахти.