На Львівщині тривають інформування щодо переваг легальної зайнятості та вимог до безпечної праці

16 липня 2020

На Львівщині тривають інформування щодо переваг легальної  зайнятості та вимог до безпечної праці.  Інспектори праці щоденно відвідують в області  понад 100 суб’єктів господарювання з метою надання консультацій та роз’яснень трудового законодавства. Під час візитів фахівці спілкуються як з роботодавцями, так і з працівниками.

Як правильно оформити трудові відносини, приймати на роботу сезонних працівників,  коли можна застосовувати стажування, чи завжди цивільно-правові договори є порушенням норм задекларованої праці роз’яснюють фахівці під час інформаційних візитів. Також надають консультації щодо належної організації безпечних умов праці на підприємствах.

Працівники розпитують про права та державні гарантії в частині оплати праці, цікавляться механізмами їх захисту.

Також в межах відвідувань інспектори праці особливу увагу звертають на дотриманні суб’єктами господарювання умов  карантину, зокрема організації протиепідеміологічних заходів. Слід зазначити, що при виявленні грубих порушень  гігієнічних норм  інформацію скеровують до Головного управління Держпродспоживслужби  у Львівській області для відповідного реагування.

До слова, таких повідомлень з початку місяця Головним управлінням скеровано щодо 30 відвіданих суб’єктів господарювання Львівщини.