За використання праці неоформлених вантажників, роботодавець заплатить штраф понад півмільйона грн

24 вересня 2018

Головне управління Держпраці у Львівській області винесло фінансову санкцію на суму 558 450  грн на фізичну особу підприємця, яка використовувала працю неоформлених працівників.

Під час інспекційного відвідування інспектори праці зафіксували п’ятеро осіб, що виконували трудові функції без оформлення трудових відносин. Зокрема вони розвантажували залізничні вагони зі щебенем. Відтак, на підставі на абзацу 2 частини 2 статті 265 Кодексу законів про працю України на підприємця винесено постанову про накладення штрафу.

Нагадаємо, що відповідно до вимог частини третьої статті 24 КЗпП України, працівник не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, та повідомлення центрального органу виконавчої влади з питань забезпечення формування та реалізації державної політики з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування про прийняття працівника на роботу в порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

Звертаємо увагу, що повідомлення повинне бути відправлене суб’єктом господарювання та отримано органами Державної фіскальної служби до моменту фактичного допуску працівника до роботи.

 

Фото: джерело google.com.ua