Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію у ТзОВ «Галіція Грінері», основним видом діяльності якого є вирощування різних видів салату за методом сухої гідропоніки, щодо забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту

12 липня 2023
✅Фахівцями Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці проведено технічну консультацію у ТзОВ «Галіція Грінері», основним видом діяльності якого є вирощування різних видів салату за методом сухої гідропоніки, щодо забезпечення у необхідній кількості та правильного використання засобів індивідуального захисту.
?Засоби індивідуального захисту (ЗІЗ) – це загальне поняття, до якого входить устаткування та обладнання, призначене для зниження або запобігання небезпечних факторів. Використовувати ЗІЗ необхідно, коли колективних засобів захисту недостатньо, небезпека на робочому місці не може бути усунена або зменшена іншими способом, а виробничі процеси супроводжуються підвищеним ризиком травм.
❕Кожен роботодавець, господарська діяльність якого може призвести до травм або негативно вплинути на здоров’я співробітників, повинен використовувати свої нормативні галузеві документи в яких вказані вимоги і норми видачі кожного найменування ЗІЗ. Роботодавець зобов’язаний ознайомити працівників з умовами їх праці, забезпечити їх повним набором ЗІЗ і провести інструктаж щодо правильного їх застосування. Дотримання всіх умови і норм чинного законодавства допоможе мінімізувати ризик отримання травми або професійного хронічного захворювання, збереже здоров’я і життя людей в екстрених ситуаціях.
?портал https://pratsia.in.ua та сайт https://dsp.gov.ua