Безпека працівників під час видобування піску: фахівці ГУ Держпраці провели семінар для працівників ТзОВ «Стариця»

27 листопада 2018

Днями  представники Головного управління Держпраці у Львівській області провели семінар з питань дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці та промислової безпеки у товаристві з обмеженою відповідальністю «Стариця».

 Товариство займається розробкою східної частини Південної ділянки Зарічнянського родовища та добуванням гравійно-піщаної суміші.

Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці повідомила присутнім про необхідність офіційного оформлення працівників, ознайомила з вимогами законодавства про працю та порядком проведення експертизи умов праці. Звернула увагу на необхідності атестації робочих місць за умовами праці та з відповідальністю, яка передбачена за несвоєчасне і неякісне її проведення.

Головні державні інспектори відділу нагляду у гірничодобувній промисловості поінформували присутніх, що головною метою превентивного заходу є зменшення виробничого травматизму на підприємстві.

Фахівці ознайомили з основними вимогами законодавства та нормативно-правових актів з питань охорони праці, промислової безпеки до підприємств, які проводять відкриті гірничі роботи відповідно до Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом.

Вони  роз’яснили зміни які, пов’язані з дозвільною та проектно-технічною документацією на  розробку родовищ корисних копалин.

Наголосили на важливості положень, інструкцій та інших актів з охорони праці, які повинно мати підприємство відповідно до Рекомендацій щодо побудови, впровадження та удосконалення системи управління охороною праці.

За результатами зустрічі, керівнику та відповідальним особам підприємства було рекомендовано посилити відомчий контроль при веденні гірничих робіт, та забезпечити працівників в достатній кількості засобами індивідуального захисту в зимовий період, відповідно до норм з охорони праці та промислової безпеки.