Про охорону праці йшлося на семінарі у ТзОВ «Стрийський гравійний дробильно-сортувальний завод»

26 листопада 2018

Днями представники ГУ Держпраці у Львівській області провели семінар-нараду з питань дотримання вимог законодавства та нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці, промислової безпеки і гірничого законодавства у ТзОВ «Стрийський гравійний дробильно-сортувальний завод» під час розробки Піщано-Ходовицького родовища.

Товариство займається видобуванням пісків, гравію, галечника та виготовленням продукції для будівельної галузі.

Фахівці наголосили на важливості   дозвільної та проектно-технічної документації на розробку родовищ корисних копалин відкритим способом, положень, інструкцій та інших актів з охорони праці, які повинно мати підприємство, Правил охорони праці під час розробки родовищ корисних копалин відкритим способом  та Правил охорони праці під час дроблення і сортування, збагачення корисних копалин і огрудкування руд та концентратів. Особливу увагу звернули на питаннях, які пов’язані з експлуатацією свердловини для видобутку води для технічних потреб відповідно до Правил безпечної експлуатації електроустановок споживачів, необхідної проектно-технічної документації на її експлуатацію а також наявність водоохоронних зон.

Окрім цього, головний державний інспектор відділу експертизи умов праці ознайомила присутніх з вимогами законодавства про працю, необхідністю офіційного оформлення працівників, порядком проведення експертизи умов праці. Також вона наголосила на необхідності атестації робочих місць за умовами праці та з відповідальністю, яка передбачена за несвоєчасне і неякісне її проведення.