Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області застерегли ВПО про ризики потрапляння до тенет торговців людьми під час пошуку роботи

01 вересня 2022
✋ Фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області застерегли ВПО про ризики потрапляння до тенет торговців людьми під час пошуку роботи
✅ Інспекторами ГУ Держпраці у Львівській області, в рамках інформаційної кампанії із протидії торгівлі людьми, впродовж останніх 5-и місяців (квітень-серпень 2022) відвідано внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово оселилися на території Львівщини. Проведено інформаційно-роз’яснювальну роботу та акцентовано увагу на ознаках торгівлі людьми, маркерах безпеки протидії. Охоплена аудиторія – 2354 особи.
❗️ Найбільш вразливими категоріями до потрапляння в ситуацію торгівлі людьми є жінки, жінки з дітьми, люди з інвалідністю, люди, які потребують постійного стороннього догляду.
➡️ Під час поінформування інспекторами роз’яснено про зміни в трудовому законодавстві, особливості трудових відносин у воєнний час стосовно: працевлаштування, переведення, звільнення з роботи, наданні щорічних основних та додаткових відпусток та відпусток без збереження заробітної плати, оплати праці та розрахункових.
? Під час інформаційних відвідин ВПО мали можливість особисто поспілкувалися з інспекторами праці та отримати фахові відповіді на важливі для них запитання з трудових відносин, протидії застосування примусової праці, торгівлі людьми.
✅ В рамках інформаційної кампанії роздано листівки відповідної тематики з вказаними контактами відділів безпечної міграції та протидії торгівлі людьми, Національної гарячої лінії з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів в Україні, а також контакти посольств України у Польщі, Румунії, Словаччині, Угорщині.
? Більше інформації з питань протидії торгівлі людьми, організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці інспектори радили шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у Facebook