ГУ Держпраці перевірило нововстановлений пасажирський ліфт

16 січня 2018

У січні ГУ Держпраці у Львівській області провело позапланову перевірку нововстановленого пасажирського ліфта на ОСББ «Чупринки». Монтаж ліфта проведено працівниками ПП ВКФ «Портал».

ОСББ «Чупринки» уклало договір на технічне обслуговування ліфта з ПП «БАЛАНСИР-ЛІФТ», яке отримало дозвіл ГУ Держпраці у Львівській області на експлуатацію даного ліфта. Від обслуговуючої організації  призначені працівник відповідальний за організацію робіт з технічного обслуговування і ремонту ліфта, електромеханік – відповідальний за справний стан ліфта. Від ОСББ призначений відповідальний за організацію експлуатації ліфта. Первинний технічний огляд ліфта проведено технічним експертом ТОВ «Укртеплосервіс».

В процесі перевірки встановлено, що відсутні «Правила будови і безпечної експлуатації ліфтів»; не розроблена посадова інструкція для відповідальної особи за організацію експлуатації ліфта; прорізи для вентиляції в ліфтовій шахті не огороджені металевими гратами з розмірами вічок не більше 20 х 20мм; не заведений журнал технічного огляду ліфта електромеханіком; не заведений журнал огляду ліфта ліфтером.

  Зазначимо, що  цей ліфт  може бути введений в експлуатацію лише після постановки його на облік  в ГУ Держпраці та усунення виявлених порушень.