У ТзОВ «Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн» поспілкувалися щодо безпеки праці

17 січня 2018

Днями у ТзОВ «Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн» відбувся семінар з питань охорони праці  та   змін  у законодавстві, що стосуються охорони праці.

Головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській області Ярослав Файчак повідомив присутнім, що на сьогодні пріоритетним для Управління залишається проведення превентивних заходів  з питань охорони праці та промислової безпеки.

Окремою темою семінару став аналіз аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті. Представники ГУ Держпраці у Львівській області   наголосили, що одним з негативних фактів, пов’язаних з опалювальним періодом є високий рівень аварійності при користуванні газовими приладами та газифікованими агрегатами. Цей факт чітко відстежується під час проведення розслідувань аварій, пов’язаних з використанням газу у побуті. Присутнім зазначено, що згідно з Правилами безпеки систем газопостачання, власник (балансоутримувач та/або орендар (наймач)) повинен забезпечити утримання систем газопостачання відповідно до вимог чинного законодавства України. Водночас він відповідає за технічний стан і  безпечне користування газопроводами, газовими приладами, димовими та вентиляційними каналами.

Під час проведення семінару також відзначено, що керівництво ТзОВ  «Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн» приділяє значну увагу дотриманню вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки. Так, працівники підприємства забезпечені сучасними санітарно-побутовими приміщеннями. На підприємстві розроблено та затверджено графіки планово-попереджувальних ремонтів, які загалом виконуються. Технологічне обладнання та трубопроводи відповідають вимогам правил безпеки та правильності експлуатації.

Разом з тим засобами індивідуального захисту, спецодягом та миючими речовинами працівники підприємства забезпечені відповідно до чинних норм.  Праця неповнолітніх на підприємстві не використовується.  Підприємство дотримується виконання вимог регламенту. Налагоджена тісна співпраця між ТзОВ  «Монді Пекеджінг Бегс Юкрейн», ДП «Західний експертно-технічний центр» Держпраці України та ГУ Держпраці у Львівській області.  Підприємство отримало 12  дозволів на виконання робіт підвищеної небезпеки та експлуатацію обладнання підвищеної небезпеки. На підприємстві наявні технологічні транспортні засоби на які отримано дозволи на експлуатацію, проведено їм техогляд та зареєстровано їх у ГУ Держпраці у Львівській області. Працівники підприємства, які виконують роботи підвищеної небезпеки проходять щорічне навчання та перевірку знань  в ДП «Західний експертно-технічний центр» Держпраці України  і мають  посвідчення встановленого взірця.

На завершення, фахівці ГУ Держпраці у Львівській області   надали вичерпні відповіді на  питання, які цікавили  працівників підприємства.