Інспекторами Управління інспекційної діяльності у Рівненській області проведено правову консультацію

10 січня 2023
Інспекторами Управління інспекційної діяльності у Рівненській області проведено правову консультацію з метою акцентування уваги на організації трудових відносин в умовах воєнного стану та особливості розірвання трудових договорів з ініціативи працівника чи роботодавця, встановлення та обліку часу роботи та часу відпочинку, оплати праці, призупинення дії трудових договорів.
🔔 Під час поінформування наголошено на основних відмінностях між трудовими та цивільно-правовими договорами, ознайомлено з трудовими правами та соціальними гарантіями найманих працівників, організацією трудових відносин в умовах воєнного стану та відповідальністю за порушення законодавства про працю.
Інспекторами Держпраці акцентовано увагу на 5-и маркерах безпеки протидії торгівлі людьми та надано змістовні рекомендації як не стати жертвою трудового рабства.
📲 Більше інформації з питань охорони праці, у тому числі, задекларованої, інспектори Держпраці рекомендували шукати на порталі https://pratsia.in.ua та сайтах https://lviv.dsp.gov.ua і https://dsp.gov.ua