Комісія обстежила на безпечність ліфти у місті Новояворівськ

11 березня 2021

Комісія у складі представників Головного управління Держпраці у Львівській області та Департаменту розвитку та експлуатації ЖКГ Львівської ОДА провела обстеження ліфтів КП «Новояворівськжитло» та ОСББ «Фаворит». Фахівці оглянули ліфти на вулиці С.Бандери,1(1,3 під’їзд) та 6 (1,2 під’їзд) у місті Новояворівськ.

Під час огляду виявлено низку порушень вимог безпеки. З-поміж іншого, ліфтам не проведено експертне обстеження, не проводяться періодичні технічні огляди в передбачені терміни. Приямки ліфтів засмічені. Освітлення підходів до машинних приміщень не працюють. Не забезпечена диспетчеризація ліфтів, а у деяких з них не працює дзвінок в кабіні.

Керівнику спеціалізованої організації комісія рекомендувала зобов’язати відповідальних осіб за техобслуговування та ремонт, при проведенні технічних регламентів приймати рішення щодо унеможливлення експлуатації ліфтів, які відпрацювали граничний строк експлуатації та яким не проведено експертне обстеження чи технічний огляд.

Також фахівці Головного управління провели роз’яснювальну роботу з директором КП «Новояворівськ-житло» , заступником директора ПП Компанія «Астра» та електромеханіками обслуговуючої організації щодо приведення технічного стану пасажирських ліфтів у відповідність до вимог Правил будови і безпечної експлуатації ліфтів.

До слова, комісія створено у 2017 році Департаментом розвитку та експлуатації житлово-комунального господарства Львівської ОДА за ініціативи Головного управління Держпраці з метою запобігання аварійних ситуацій при експлуатації ліфтового господарства житлового фонду Львівської області.

У лютому комісією також обстежено ліфти КП «Управляюча компанія Мрія» та КП «Управляюча компанія № 4» у місті Стрий.