Підприємства нафтогазового комплексу прозвітували щодо виконання умов погодження планів розвитку робіт з питань охорони праці та промислової безпеки надр

09 березня 2021

У Головному управлінні Держпраці у Львівській області відбулось заслуховування підприємств нафтогазового комплексу щодо виконання умов погодження планів розвитку робіт з питань охорони праці та промислової безпеки надр у 2020 році та розгляд планів робіт на 2021 рік. Захід відбувся під головуванням заступника начальника Головного управління за участі фахівців відділу нагляду у гірничодобувній промисловості.

Загалом комісією заслухано представників 21 підприємства, які здійснюють видобуток вуглеводнів на території Львівської області.

Фахівці Головного управління проаналізували основні показники діяльності підприємств за 2020 рік. Особливу увагу приділено питанням наявності та відповідності спеціальних дозволів на користування надрами, проектних документів, необхідних для геологічного вивчення, дослідно-промислової та промислової розробки нафтогазоносних надр. Також заслухано інформацію про стан виконання надрокористувачами особливих умов спеціальних дозволів на користування надрами, стан охорони праці і промислової безпеки на підприємствах та забезпечення працівників засобами індивідуального захисту.

За результатами розгляду члени комісії відзначили, що значна частина умов погодження Головним управлінням програм розвитку робіт на 2020 рік виконана підприємствами своєчасно, однак частина питань потребують доопрацювання. Відтак, плани розвитку робіт на 2021 рік підприємствам погоджені за низки умов.

Окрім цього, План розвитку робіт СП «Бориславська нафтова компанія» у формі ТОВ на цей рік не погоджений та буде комісією додатково розглянутий після отримання підприємством спеціального дозволу на користування надрами.

«Підприємства повинні щоквартально надавати в Головне управління інформацію про виконання умов погодження планів розвитку робіт на 2021 рік відповідно до визначених термінів. У разі внесення змін в погоджені плани розвитку робіт на 2021 рік, суб’єктам господарювання необхідно письмово повідомити про це з метою повторного їх розгляду,» – наголосив начальник відділу нагляду у гірничодобувній промисловості Володимир Гатала.