На автостанціях міста Львова проведено спільні інформаційні рейди щодо легального працевлаштування

25 лютого 2021

Сьогодні, 25 лютого, фахівці Головного управління Держпраці у Львівській області спільно з представниками Управління транспорту та зв’язку Львівської ОДА, Податкової служби, Пенсійного фонду, Центру зайнятості, а також журналістами телеканалу «Перший західний» провели спільні інформаційні рейди на найбільших автовокзалах міста Львова.

Захід проведено з метою привернення уваги представників пасажирських перевезень до важливості легального працевлаштування, проведення роз’яснювальної роботи серед водії, а також проведення моніторингу стану офіційного працевлаштування на цих підприємствах.

Спілкуючись з водіями, фахівці з’ясовували на яких підставах вони виконують свої трудові обов’язки. Роз’яснювали як перевірити чи належним чином задекларована їхня праця та сплачується роботодавцем єдиний соціальний внесок. Окрім цього, інформували про негативні наслідки тіньової зайнятості та зарплатні. Інформували про права та соціальні гарантії передбачені для працівників.

«Транспортна галузь є однією із найнебезпечніших. Робота водіїв є доволі відповідальною та стресовою. Працюючи неофіційно працівники позбавлені права на соціальний захист у випадку хвороби чи настанні нещасного випадку, зокрема автотранспортної пригоди», – наголошував під час бесід заступник начальника управління з питань праці Андрій Материцький.

До слова, інформаційні рейди відбулись на Приміському вокзалі, Автовокзалі та другій автостанції у місті Львові.