Права, обов’язки та відповідальність розповсюджувачів нехарчової продукції роз’яснено під час семінару у ТОВ «Профіцентр Квітка»

26 лютого 2021

За зверненням ТОВ «Профіцентр Квітка» фахівці відділу ринкового нагляду Головного управління Держпраці у Львівській області провели тематичний семінару для його керівництва та працівників.
Підприємство займається розповсюдженням нехарчової продукції, зокрема засобів індивідуального захисту, машин та устаткуванням, простих посудини високого тиску тощо.
В межах заходу йшлося про права, обов’язки та відповідальність розповсюджувачів нехарчової продукції, передбачені Законами України «Про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції», «Про загальну безпечність нехарчової продукції» та відповідними Технічними регламентами.
Серед іншого, фахівці Головного управління окреслили перелік та зміст документації, якою повинна супроводжуватись продукція. Особливу увагу було приділено маркуванню продукції національним знаком відповідності. Також обговорено типові порушення, яких часто допускають розповсюджувачі.
Зокрема зазначалось, що розповсюджувачі допускають надання продукції на ринку, яка не відповідає встановленим вимогам та не пересвідчуються у вжитті заходів, необхідних для приведення такої продукції у відповідність. Відсутнє маркування продукції національним знаком відповідності. Відсутня декларація про відповідність технічним регламентам або ж вона складена з порушеннями. Розповсюджують вироби, на яких не зазначена уся необхідна інформація, зокрема дата виготовлення, найменування виробників, ідентифікаційні або розпізнавальні знаки, що мають форму піктограм тощо.