На автозаправках ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР», що розташовані на Львівщині, виявлено порушення вимог безпеки, які несуть загрозу життю та здоров’ю працівників

31 березня 2021

Головним управлінням Держпраці у Львівській області проведено планову перевірку у ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР». Підприємство зареєстроване у місті Київ. Виробничу діяльність, а саме роздрібну торгівлю пальним, на території Львівської області здійснює на 15 автозаправних комплексах.

Комісія Головного управління перевірила стан додержання законодавства з питань охорони праці, промислової безпеки та гігієни праці на усіх об’єктах товариства в регіоні.

Слід відзначити, працівники ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР» пройшли навчання і перевірку знань з питань охорони праці та забезпечені відповідно до чинних норм засобами індивідуального захисту, спецодягом та миючими речовинами.

Товариство отримало дозволи на виконання робіт та експлуатацію устаткування підвищеної небезпеки, подало декларації відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці. Разом з тим, інспектори встановили, що після встановлення заправного пункту дизельного палива та бензину на АЗК у місті Львові на вул. Стрийській суб’єкт господарювання не отримав дозвіл на експлуатацію обладнання та захисних систем, призначених для використання в потенційно вибухонебезпечних середовищах. Йдеться про резервуар зберігання дизельного палива і бензину, а також паливо-роздавальну колонку.

Також на усіх АЗК товариства, що розташовані на Львівщині, не розроблені та не погоджені Плани локалізації і ліквідації аварій. Для 10 з них не розроблені декларації безпеки.

Окрім цього, на автозаправних комплексах обладнання та його частини, що здатні накопичувати електростатичний заряд, належним чином не заземлені.

За результатами перевірки керівнику товариства вручено обов’язковий до виконання припис щодо усунення усіх виявлених порушень у місячний термін. За їх допущення до адміністративної відповідальності притягнуто 5 відповідальних посадових осіб, в тому числі керівника.

Окрім цього, Головним управлінням вживаються заходи щодо застосування заходів державного реагування до ТОВ «ЄВРО СМАРТ ПАУЕР» та заборони експлуатації устатковання, які є небезпечними для працівників та інших громадян, а саме:

  •  резервуарів зберігання дизельного палива та бензину на АЗК у селах Дідилів, Новий Милятин, Сопошин, Воля Висоцька, Сокільники, Зимна Вода № 1, Зимна Вода № 2, а також у містах Городок, Рава-Руська та у Львові на вул. Городоцька;
  • паливо-роздавальну колонку на АЗК у м. Львів на вул. Стрийська;
  • 2-х газових модулів на АЗК у с. Сокільники.