На підприємстві, що займається виробництвом паперових гільз йшлося про безпеку праці

17 січня 2018

Під час семінару на підприємстві, що займається виготовленням паперових гільз,  фахівці ГУ Держпраці у Львівській області поінформували про безпеку  праці.

Передусім директор підприємства  Іван Сидор зазначив, що на підприємстві запроваджено План заходів для безаварійного та безпечного функціонування підприємства в період 2017-2018 р.р. Окрім цього,  дотримано виконання вимог законодавства України про охорону праці, зокрема щодо навчання та перевірку знань працівників, забезпечення нормативно-правовими актами з питань промислової безпеки та охорони праці, інструктивними матеріалами. Разом з тим  здійснюється контроль за наявністю медичних оглядів працівників, забезпеченням засобами індивідуального захисту, спецодягом та миючими речовинами відповідно до чинних норм.

Керівництво підприємства запевнило присутніх,  що фінансування витрат на охорону праці та протипожежну безпеку  здійснюється згідно затвердженого бюджету.

У свою чергу головні державні інспектори  ГУ Держпраці у Львівській області  поінформували, що метою проведення превентивних заходів є запобігання виробничого травматизму на підприємствах.

Водночас в межах семінару вони  ознайомили з основними завданнями Державної служби України з питань праці, розповіли про  права працівників  на охорону праці.

Окрім цього, інспектори окреслили перелік  документів, що належать до нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки та розповіли про відповідальність за порушення законодавства України  про охорону праці.

В межах заходу представники ГУ Держпраці детально обговорили причини  та  обставини  нещасних  випадків в галузі переробки картонно-паперової продукції та  надали консультацію щодо організації функціонування системи управління охороною праці на підприємстві.

У свою чергу присутні проаналізували законодавство з  проведення експертизи  умов праці.