На радіо Жидачів FM фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповіли про цьогорічні цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою “Мігрант”.

21 травня 2024
✅На радіо Жидачів FM фахівці Західного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розповіли про цьогорічні цільові профілактичні заходи щодо нагляду та контролю за виконанням законодавства у міграційній сфері під умовною назвою “Мігрант”.
? Основна мета операції – запобігання і протидія нелегальній міграції, а також перевірка дотримання іноземцями та особами без громадянства встановлених правил перебування на території України.
✔️Згідно зі статтею 26 Конституції України іноземці та особи без громадянства, що перебувають в Україні на законних підставах, користуються тими самими правами і свободами, а також несуть такі самі обов’язки, як і громадяни України, – за винятками, встановленими Конституцією, законами чи міжнародними договорами України.
?Законом України “Про зайнятість населення” встановлено, що роботодавці мають право на застосування праці іноземців та осіб без громадянства на території України на підставі дозволу, що видається територіальними органами центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері зайнятості населення та трудової міграції.