Неоформлених працівників виявлено в пекарні, що у с. Наварія

18 вересня 2020

Головним  управлінням проведено захід державного контролю з питань виявлення неоформлених трудових відносин у пекарні, що розташована у с. Наварія. Згідно з даними ПФУ у трудових відносинах із фізичною-особою підприємцем, який здійснює діяльність у цьому закладі,  перебувало лише 6 працівників.

Однак, під час  інспекційного відвідування за виконанням трудових обов’язків інспектори праці зафіксували ще 4-х осіб,  які були допущені до виконання робіт без укладення трудового договору та повідомлення органів ДПС. Нелегально працювали кондитери та вантажник.

Це свідчить про порушення вимог частин 1 та 3 статті 24 КЗпП України. Порушнику  внесено обов’язковий до виконання припис та складено протокол за частиною 3 статті 41 КУпАП.

На цей раз підприємцю вручили попередження про відповідальність за порушення законодавства про працю. Однак,  якщо він і надалі використовуватиме незадекларовану працю штрафних санкцій не уникнути. У випадку повторного виявлення впродовж двох років у цього підприємця фактів використання праці неоформлених працівників йому  доведеться сплатити штрафну санкцію у тридцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої законом на момент виявлення порушення, за кожного працівника, стосовно якого скоєно порушення. Слід зазначити, з 01.09.2020 року ця сума становить 150 тисяч  гривень.