Підприємство, що спеціалізується на виробництві електричного устаткування перевірили фахівці ГУ Держпраці

27 листопада 2017

Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели планову перевірку у ТзОВ “ЛЕОНІ Ваерінг Системс УА ГмбХ”. Це підприємство спеціалізується на виробництві електричного устаткування для двигунiв i транспортних засобiв. 

На підприємстві  впроваджені європейські стандарти якості у сфері охорони праці та промислової безпеки.                

 За результатами  перевірки технічного стану виробничого обладнання та устаткування, об’єктів, машин і механізмів підвищеної небезпеки,  фахівці ГУ Держпраці виявили незначні порушення вимог законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці і промислової безпеки. Але ці порушення в основному мають організаційний характер і не є системними.  Для прикладу, допущено до експлуатації фрезерувальний верстат з пошкодженим манометром ( розбите скло), а  у свердлильного верстату при обробленні деталей відсутні відповідні пристосування (лещата, кондуктори тощо), які закріплюються на столі (плиті).

Окрім цього,  допускаються до роботи з електроінструментом працівники, які не пройшли навчання і перевірку знань щодо безпечного виконання робіт з застосуванням електроінструменту. Окремі порушення стосуються ведення документації або оформлення чи   наявності інструкцій з охорони праці.

Значну частину цих порушень було усунуто під час перевірки. Решту недоліків  ще належить виправити протягом терміну, вказаного  у виданих керівництву підприємства  приписах.