Підприємцям Самбірщини розповіли про вимоги трудового законодавства

30 жовтня 2017

У п’ятницю, 27 жовтня, за участі  головного державного інспектора відділу з питань додержання законодавства про працю ГУ Держпраці у Львівській області Мирона Лизана відбувся семінар  з питань легалізації виплати мінімальної заробітної плати та зайнятості населення.

Захід відвідало  23 представників суб’єктів господарської діяльності та бюджетних установ Самбірського району.                                          

Фахівець ГУ Держпраці детально розглянув з учасниками семінару актуальні питання щодо призначення працівникам пільг та компенсацій за роботу в шкідливих та важких умовах праці, ознайомив зі змінами, які внесено в чинні нормативно-правові акти з питань атестації робочих місць за умовами праці тощо. Особливу увагу він звернув на забезпечення підвищення мінімальної заробітної плати, недопущення вирівнювання заробітних плат некваліфікованих і високопрофесійних працівників, скорочення працівників та переведення їх на неповний робочий час.

Також фахівець ГУ Держпраці у Львівській області нагадав про пілотну інспекційну кампанію Міжнародної організації праці, яка реалізовується на Львівщині.Разом з тим присутні мали змогу отримати фахові консультації з питань трудового законодавства.

Опісля семінару відбулося виїзне засідання робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення у с. Дубляни. В рамках виїзного засідання члени робочої групи провели співбесіди із суб’єктами підприємницької діяльності району щодо дотримання вимог чинного законодавства по виплаті заробітної плати, своєчасної та повної сплати податків і зборів, легального використання найманої робочої сили.

Окрім цього, з підприємцями поспілкувалися щодо дотримання норми робочого часу та відпочинку, встановлення вихідних днів.

Разом з тим підприємців поінформовано щодо запобігання нелегальній трудовій міграції та торгівлі людьми через формування у потенційних мігрантів правильних соціальних орієнтирів, а також реальних уявлень про умови й ризики праці за кордоном, мотивації до офіційного працевлаштування в Україні тощо.