Про безпеку під час обслуговування сільськогосподарської техніки розповіли на семінарі фахівці ГУ Держпраці

31 січня 2018

Днями відбувся  спільний превентивний захід з питань охорони праці та гігієни праці у ФГ «Кушпіт». Підприємство займається вирощуванням зернових та бобових культур.

У зв’язку з сезонністю основних робіт у фермерських господарствах, під час превентивного заходу обговорювались питання безпечних методів роботи під час обслуговування сільськогосподарської техніки згідно «Правил охорони праці під час технічного обслуговування та ремонту машин і обладнання сільськогосподарського виробництва» НПАОП 01.41-1.01-01.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС Роман Дулюк наголосив на дотриманні працівниками вимог безпеки при використанні інструменту обладнання та пристроїв, що використовуються під час ремонту сільськогосподарської техніки.

Під час превентивного заходу головний державний інспектор відділу з питань гігієни праці Ігор Дацій роз’яснив керівнику та присутнім працівникам підприємства процедуру організації проведення попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників певних категорій у відповідності до вимог наказу Міністерства охорони здоров’я України № 246 від 21.05.2007р. «Про затвердження Порядку проведення попередніх (періодичних) медичних оглядів працівників певних категорій».