Про безпеку при використанні деревообробного устаткування говорили на підприємствах, де виготовляють меблі

07 березня 2018

Днями відбувся спільний превентивний захід з питань охорони праці та додержання законодавства про працю, зайнятість та інших нормативно-правових актів для працівників меблевого виробництва у ФОП Сервило В.І. та ФОП Козак Я.В.

Захід організовано для попердження виробничого травматизму і аварійних ситуацій на виробництві.

Головний державний інспектор відділу нагляду в АПК та СКС ГУ Держпраці у Львівській області Юрій Джиджула наголосив, що основними причинами травматизму з летальним наслідком працівників деревообробних та лісових підприємств за період 2017 року є невиконання вимог інструкцій з охорони праці самими потерпілими (27,7%), невиконання посадових обов’язків, відсутність належного контролю з боку посадових осіб (25,2%) та недоліки під час навчання (16,8%).

Отже, потребує покращення якість проведення навчань з охорони праці та інструктування працівників підприємств, перевірки їх знань, вмінь і навиків та належного застосування здобутих знань на практиці при виконання робіт.

Працівників підприємств не завжди  інформують про професійні небезпеки та ризики з травмування. Передусім, це стосується дотримання безпеки праці при обслуговування деревообробного устаткування, вантажопідйомних механізмів, тощо.