Про вимоги безпеки та права працівників йшлося на семінарі у ПАТ «Старосамбірський кар’єр»

31 жовтня 2018

Представники Головного управління Держпраці у Львівській області провели семінар-нараду з питань дотримання вимог нормативно-правових актів з питань праці, охорони праці, промислової безпеки та гірничого законодавства у приватному акціонерному товаристві «Старосамбірський кар’єр». Предметом його діяльності є видобування гравійно-піщаної суміші та переробка її на щебінь, гравій та пісок придатний для використання у будівельній галузі.

Головний державний інспектор відділу експертизи умов праці ознайомила присутніх з вимогами законодавства щодо проведення експертизи умов праці, атестації робочих місць та з відповідальність, яка передбачена за несвоєчасне і неякісне її проведення.

Фахівці відділу нагляду у гірничодобувній промисловості розповіли основні вимоги та зміни до гірничого законодавства щодо відкритих гірничих робіт, вимоги щодо дозвільної і проектно-технічної документації. Наголосили на необхідності достатнього забезпечення працівників засобами індивідуального захисту. Особливу увагу звернули на заходах безпечної організація праці, якісному проведенні навчань та інструктажів з охорони праці. Роз’яснили  відповідальність, яка передбачена за порушення нормативно-правових актів з охорони праці.

За результатами зустрічі керівнику підприємства запропоновано вдосконалити службу охорони праці та забезпечити достатнє фінансування її діяльності.