Приймали в експлуатацію новозмонтовану виїмкову дільницю лави цілика №209 на ПрАТ «Шахта «Надія»

07 листопада 2022
✅ Приймали в експлуатацію новозмонтовану виїмкову дільницю лави цілика №209 на ПрАТ «Шахта «Надія»
За участю фахівців Головного управління Держпраці у Львівській області у роботі комісії по прийняттю в експлуатацію виїмкової дільниці лави цілика №209, проведено технічні консультації на робочих місцях для працівників видобувної дільниці №1 ПрАТ «Шахта «Надія» з алгоритму дій підземних працівників у разі повного знеструмлення шахти.
❗️ Під час заходу роз’яснено вимоги щодо дотримання паспортів кріплення гірничих виробок та дотримання пилогазового режиму, протипожежного захисту в гірничих виробках. Фахіацями Держпраці доведено до відома працівників основні правила поведінки в аварійних ситуаціях, що можуть виникнути в підземних гірничих виробках. Охоплена аудиторія – 20 працівників вугільного підприємства на 7-и робочих місцях.
❗️ За результатами роботи комісії перевірено відповідними приладами концентрацію небезпечних газів, забезпеченість виїмкової дільниці лави цілика №209 розрахункову кількістю повітря, справність апаратури газового захисту, справність інших блокувань та звукових сигналізацій, дотримання паспортів кріплення, тощо. Виявлено 26 порушень «Правил безпеки у вугільних шахтах», частина з яких була оперативно усунена відразу.
📍 Фахівцями Держпраці попереджено відповідним листом керівника шахти ПрАТ «Шахта «Надія», що до усунення всіх виявлених порушень порушень «Правил безпеки у вугільних шахтах» виїмкової дільниці – лави цілика №209 не може бути прийнята в експлуатацію.
📣 Більше інформації з питань організації трудових відносин в умовах воєнного часу, охорони і гігієни праці інспектори радили шукати на порталі www.pratsia.in.ua, сайті Держпраці та нашій сторінці у  Facebook